Veel gestelde vragen

Geen antwoord gevonden op uw vraag, neem dan even contact op

FAQ

Hyaluron Pen

Meest gestelde vragen over onze naaldvrije Hyaluron Pen

Wat is Hyaluron (HA)?
Hyaluronzuur (HA) is een natuurlijke substantie die je vindt in het menselijk lichaam, alsook bij veel andere levende organismen. In de mens vinden we HA voornamelijk in de huid, maar ook in veel andere delen van het menselijk lichaam (bv. tussen gewrichten, de tussenwervelschijven, oogbollen). Het heeft verschillende functies, zoals het elastisch houden van de huid tot het smeerbaar houden van de aanhechtingen.
Waarom kiezen voor Nouvelle Cosmétique
 • Helaas is dit een vrij beroep geworden waardoor iedereen zichzelf zonder diploma’s mag uitgeven voor schoonheidsspecialist!  En zelfs een ongeschoold persoon zou een Hyaluron Pen behandeling kunnen geven! Nouvelle Cosmétique is geen nieuwkomer en bestaat inmiddels 34 jaar en al onze huidspecialistes zijn in het bezit van huidverzorging-diploma (niveau4 minimaal) en hebben de opleiding tot huidspecialist gevolgd. Bovendien hebben onze specialistes die de hyaluron Pen behandelingen geven, daarnaast ook een dermatologie opleiding en Master in Hyaluron pen afgerond! Zo is er volop medische kennis en ervaring aanwezig. Wanneer je kiest om je naadloze fillers te zetten bij Nouvelle Cosmétique krijg je de Natural Look garantie! Een natuurlijk resultaat en hoef je niet bang te zijn om met een strakgetrokken of bewegingsloos gezicht naar huis te gaan. Wil je wel een iets meer geprononceerde filler dan kan dat natuurlijk ook!
 • De fillers die wij gebruiken voor deze naald-vrije behandelmethode zijn van dezelfde leveranciers als die waar artsen mee werken en gebaseerd op het huid-eigen HA, 100% diervrij dit  betekent dat er geen huidtesten nodig zijn* en dat er een minimaal risico is op allergie of overgevoelige reacties.
 • Wij werken enkel met 100% professionele, goedgekeurde en in de USA of Europa geproduceerde varianten die reeds jaren op de markt zijn, CE gecertificeerd en hun veiligheid en werking al lang bewezen hebben! Geen China materiaal!!
 • Afhankelijk van de te behandelen gebieden, passen we ons product aan, met de juiste textuur en implantatie-techniek om de mooiste en meest natuurlijke resultaten te kunnen bereiken. Daarom maken wij altijd een uitgebreide analyse, foto’s en intake voorafgaand aan elke behandeling
Hoe werkt de Hyaluron pen?

De pen die wij hanteren is speciaal ontworpen en begrensd tot 1mm. Hierdoor bereiken wij enkel de bovenste lagen van de huid en kunnen wij precies de juiste druk generen om het HA in de huid te ‘persen’. Het systeem heeft een zogenaamd “silent shot” systeem. Door druk in de pen, wordt het hyaluron met uiterste precisie in de huid geperst en wordt als het ware in de huid gesprayd waardoor het hyaluron zich zeer gelijkmatig verspreid in de huid.  De hyaluronzuur in de fillers die wij gebruiken vormen een soort flexibele “kussentjes” onder de huid, die vocht aantrekken én vasthouden. Hierdoor creëren we dus volume door vocht!

Welke zones kunnen worden behandeld met jullie Hyaluron Pen?

Wij kunnen volume geven aan de lippen en de lipcontouren, liplijntjes, rimpeltjes en deukjes opvullen. Maar ook de Nasolabiaalplooi, jukbeenderen, kin, de Marionettenlijnen en de wangen/kaaklijn kunnen wij mooi behandelen. Zelfs zijn wij gespecialiseerd om kleine correcties aan de neus en oorlelletjes te verhelpen.

Zones zoals de oogregio (kraaienpootjes), voorhoofd (fronslijnen) en hals behandelen wij vooralsnog niet met deze behandelmethode. Dit, omdat voor deze zones vaak typen fillers gebruikt worden die (nog) niet correct met de pen in de huid kunnen worden gedrukt (te dun of juist te dikke fillers).

Hoe lang duurt de behandeling?

Een eerste behandeling duurt altijd iets langer gezien alle informatieverstrekking die duidelijk en rustig met u zal worden doorgenomen. De daadwerkelijke behandeling zelf duurt echter niet heel lang. Afhankelijk van het gebied duurt een behandeling 15-30 minuten. Soms wordt ongeveer twee weken na de eerste behandeling een touch-up behandeling gegeven om het resultaat te optimaliseren.

Is jullie Hyaluron Pen behandeling pijnlijk?
 • Een van de grote voordelen van deze behandeling, ten opzichte van de traditionele manier (met naalden!), is dat deze behandeling bijna als pijnloos wordt ervaren door 95% van onze cliënten.
 • De meest gebruikte omschrijving is dat het voelt als “druk” en alsof een elastiekje tegen de huid komt. De ervaring wordt daarom eerder als “licht oncomfortabel” omschreven dan als “pijnlijk”.
Hoe lang blijft het hyaluron zitten?

HA fillers zullen met de tijd afgebroken worden door het lichaam. Om deze reden neemt het effect in de loop der tijd heel geleidelijk af. Hoe snel (of langzaam) het product het lichaam verlaat hangt van diverse factoren af zoals natuurlijke afweer, sporten. leeftijd, medicatie, huidverzorging, roken, uv-blootstelling etc.

Gemiddeld zien wij dat de resultaten van de behandeling tussen de 6-9 maanden mooi blijven.

Om de verkregen resultaten langdurig te behouden, worden (half)jaarlijkse touch-up behandelingen aangeraden.

Wat houdt een touch -up in?

Het is van veel HA fillers klinisch bewezen dat deze behandelingen de huid geleidelijk aan steeds meer verbeteren. Daarom wordt het gebruik van touch-up behandelingen aangeraden om de resultaten te behouden. Voor elke touch-up behandeling is meestal minder product nodig (afhankelijk van het te behandelen gebied en de tijd tussen de behandelingen).

Wat mag ik na de behandeling wel en niet doen?
 • Direct na de behandeling geen make-up aan brengen op de huid.
 • 1,5 – 2 liter water drinken 4 dagen vooraf en tot zeker de 4 dagen na de behandeling
 • Na ongeveer 24 uur kan een klein beetje foundation worden gebruikt om eventuele roodheid te camoufleren
 • Niet de behandelde huid masseren
 • Zon en zonnebank gedurende 2 weken vermijden
 • Gedurende 2 weken geen facials
Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn reacties op de plaats van behandeling, zoals zwelling, bloeduitstorting, roodheid, en gevoeligheid. Deze bijwerkingen verdwijnen normaal gesproken binnen 24 uur tot één week na de behandeling.

Kan iedereen een behandeling met jullie Hyaluron Pen ondergaan?

Nee, er zijn een aantal absolute contra-indicties waarbij we de behandeling niet kunnen en mogen uitvoeren. Deze nemen wij uitgebreid met u door tijdens een vrijblijvende intake in onze kliniek.

Bij relatieve contra-indicties is een behandeling eventueel wel mogelijk, maar zal onze specialist u informeren over eventuele voorzorgadviezen. Het is uw eigen verantwoording deze informatie zorgvuldig door te lezen en op te volgen. Deze voorzorg adviezen hebben namelijk grote invloed op het succes en resultaat van de behandeling: zowel wat betreft de resultaten en uw tevredenheid, maar tevens om eventuele complicaties te voorkomen.