Nouvelle's Skin

Ontdek onze mogelijkheden om jouw huid te verzorgen

PD13 Therapy bij Acne & Rosacea

PD13 Therapy

Deze succesvolle methode in onze kliniek wordt ook wel een medicijnvrije behandeling genoemd ter bestrijding- en het terugkeren van acne, rosacea, en actinische keratose. De activiteit van de talgklieren wordt vermindert en de acne-kiemen worden gedood.

PD13 Therapy kan matige tot ernstige acne, actinische keratose, rosacea en andere huidgroei behandelen, zelfs op de hoofdhuid. PD-13 Therapy is een foto-dynamische behandeling als alternatief voor medicatie en om dus medicijnvrij te behandelen. Tijdens deze behandeling wordt gebruikt gemaakt van ons speciale rood-licht welke zorgt voor de activering van de werkstof Methyl Aminolevulinate HCl en een direct resultaat geeft. Zonder licht op deze golflengte doet de PD13 therapy niets voor de huid en aandoening.

De activiteit van talgklieren wordt verminderd en de propioni bacterie acnes en de demodex mijt, welke een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van rosacea, worden gedood. Ook zal het een herstellend effect hebben op de huid die door de zon beschadigd is zoals bij actinische keratose zelfs op de hoofdhuid.

Het maximale resultaat van de behandeling is na 3 – 4 weken te zien en de behandeling mag na 4 tot 6 weken worden herhaald. De huid zal steeds beter worden omdat de behandeling de klieren corrigeert en diep in de huid werkzaam is.

Het is mogelijk dat je huid wat gaat schilferen of een lichte vervelling krijgt, dit is niet te voorspellen in welke mate en of dit gebeurt. Hou hier dus rekening mee als je de behandeling laat doen. Roodheid en prikkeling van de huid zijn normaal en verdwijnen binnen 2-3 dagen na de behandeling.

Wat kun je verwachten na de behandeling?

  1. De huid kan droog worden, veel hydrateren met Epiderm Gel wordt aangeraden.
  2. Roodheid en steken zijn normaal en zullen binnen 2-3 dagen na de behandeling verdwijnen. De klant wordt geadviseerd om vaker per dag de geadviseerde verzachtende en hydraterende producten aanbrengen om de huid te kalmeren.
  3. Matige tot ernstige droogheid van de huid kan optreden. Het is een normale reactie.

Wat te vermijden?

  1. Vermijd de zon en andere door licht geactiveerde behandelingen gedurende ten minste 7 dagen.
  2. Breng iedere 2 uur zonnebrandcrème SPF50 aan
  3.  Vermijd sauna, zwemmen, fitnessruimte en andere activiteiten die de huid zweterig en nat maken.
  4. Vermijd scrubben en het gebruik van producten die zuren gebruiken AHA of BHA gedurende 7 dagen.

Contra-indicatie: Lichtgevoeligheid, zwangerschap of borstvoeding, auto-immuunziekte. Gevoeligheid voor methylaminolevulinaat of enige bestanddeel van de formulering, incl. pinda-en amandelolie (is niet getest bij mensen met pinda-allergie).

De behandeling laat een significante verbetering zien in de afname van papels, puisten, roodheid.