Nouvelle's Skin

Ontdek onze mogelijkheden om jouw huid te verzorgen

SQT Bio Microneedling

Een revolutionaire en 100% natuurlijke behandeling

Welke problemen kunnen behandeld worden?

SQT kan een scala aan huidproblemen behandelen, zoals:

✔Acne
✔Acne littekens
✔Pigmentatie
✔Grove poriën
✔Tekenen van veroudering
✔Ongelijkmatige teint

✔Zonschade
✔Doffe, droge huid
✔Vette huid

Voor correctie van huidproblemen zoals melasma, acne en acnelittekens wordt een kuur van 4 behandelingen met een tussenpoos van 2 weken geadviseerd.

SQT is een gloednieuwe bio-microneedling-behandeling, zonder het gebruik van een machine, en kan op elk deel van het gezicht of lichaam worden toegepast!

De sponge spicules is een zoetwaterspons en van oorsprong uit Europa. De sponge spicules zelf produceert Collageen. Op het eerste oog ziet de Sponge spiculeserg zacht uit, maar schijn bedriegt! Sponge Spicules zijn een soort kiezelhoudende bio-naaldjes die gewonnen worden uit de zoetwaterspons. De zoetwatersponzen ontwikkelen geleidelijk aan kleine speciale naalden, de zogenaamde Spongilla spicules, als afweermechanisme voor hun vijand! De Sponge Spicules worden gevormd door een zuiver en hard eiwit. Met het blote oog kan het als poeder gezien worden, maar onder de microscoop scherp kristallen staafjes met een lengte van 0,2 – 0,3 mm en een Ø van 0,01 – 0,02 mm.

SQT stimuleert de littekengenezende reactie van het lichaam en verhoogt de celvernieuwing van de huid. De aanmaak van collageen en elastine wordt gestart terwijl uw huid geneest, waardoor u een bijna onmiddellijk opvullend effect krijgt. Het kan helpen bij de behandeling van littekens, donkere vlekken, acne en huidveroudering, evenals het behandelen van striae op het lichaam.

In slechts 5 minuten worden 3.000.000 natuurlijke kiezelhoudende microkristallen rechtstreeks in de huid gebracht door middel van handmassage om het huidmetabolisme te bevorderen en de regeneratie van collageen te stimuleren. Zonder bloeding, verdoving en huidbreuk verkort deze behandeling de huidvernieuwingscyclus van 28 dagen tot 7 dagen en wordt een natuurlijke, veilige en effectieve fysieke verjonging bereikt.

microneedling

Afhankelijk van het penetratieniveau kan afschilfering van de huid worden verwacht. Sponsspicules worden niet geabsorbeerd, maar kunnen tot 48 tot 72 uur in de huid blijven zitten en worden vervolgens afgevoerd met het stratum corneum.
Als u huidproblemen heeft, is bio-microneedling een fantastische behandeling, omdat er geen chemische peelings of lasers nodig zijn.

Meest gestelde vragen

Wat is het verschil tussen SQT Bio Micro Needling en traditionele microneedling?

-Bij een SQT behandeling is er bijna geen mogelijkheid op infectie, minder gevoelig en de hersteltijd van de huid wordt gereduceerd naar 7 dagen in plaats van 28 dagen bij traditionele Microneedling.

Is er hersteltijd na de SQT Bio Micro Needling?

-De hersteltijd na een SQT behandeling is 7 dagen. Echter duurt de peeling fase maar 2 a 3 dagen.

Ga ik vervellen na een SQT behandeling

Door de mate van ophoping van dode huidcellen en andere huidproblemen is vervellen na een Sqt behandeling bij elke persoon verschillend in gradatie. Het proces duurt echter maar enkele dagen en zal naarmate uw verder bent in kuur kunnen toenemen.

Hoe voelt en ziet mijn huid er uit na de behandeling?

De huid zal rood zijn, wat 24-48 uur na de behandeling kan aanhouden. Je voelt de sponsjes in je huid als de huid wordt aangeraakt, dus de huid moet voorzichtig worden behandeld. Probeer de huid niet overmatig aan te raken. 

SQT is effectief vanaf de eerste behandeling! Echter vragen diep liggende huidproblemen vaak meer behandelingen. Bij diepliggende pigmentatie worden de mooiste resultaten behaald na 4 behandelingen. De Acne huid vraagt doorgaans 1 a 2 behandelingen. De huid met fijne lijntjes, rimpels, vergrote poriën en diepliggende huidschade hebben meestal de volledige 4 behandelingen nodig.

CONTRA-INDICATIES SQT BIOMICRONEEDLING
• Herpes Simplex virus
• Eczeem / Psoriasis
• Zwangerschap / Lactatie
• Huidkanker
• Chemotherapie

Binnen 1 maand geen:

• Fruitzuren
• Fillers, Botox
• Laserbehandelingen

Nazorg:
• Reinig uw gezicht gedurende 2 dagen lichtjes met (zuiver) water
• Gebruikt de eerste 12 – 24 uur geen foundation / BB creams / Make-up
• Vermijd de eerste 3-5 dagen agressieve reinigings- / verzorgingsproducten met; alcohol, fruitzuren of scrub (of een korrel bevat)
• De eerste 12 uur niet sporten / zwemmen / Turks stoombad
• Vermijd tenminste de eerste 7 dagen: zon en/of zonnebank

Na 2-3 dagen kan de huid (extreem) gaan vervellen. Schrik hier niet van.
Hydrateer de huid voldoende!

Must! Gebruik een SPF / zonnecreme om pigmentverstoringen te voorkomen.

Goed om te weten

Naast dat wij deze behandelingen in onze kliniek toepassen leidden wij ook huidtherapeutes en huidspecialisten op in deze mooie techniek tijdens ons SQT training in onze eigen Beauty Academy NC in Haarlem.